Alitajunta puhuu Ihanan, ikävän ja monenlaisen muun puolesta

Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma pähkinänkuoressa

  • Syyrialaisia pakolaisia menossa kouluun (Peter Biro/IRC)
    Syyrialaisia pakolaisia menossa kouluun (Peter Biro/IRC)
  • Maahanmuuttopoliittinen ohjelma (PeruS)
    Maahanmuuttopoliittinen ohjelma (PeruS)

ALUKSI

Muukalaiset ovat pelottavia. Suomi uppoaa jos tämä kehitys jatkuu. Katsokaa nyt Ruotsia! Katastrofi! KATASTROFI!

1. Perheenyhdistämisen avulla köyhät kyykkyyn

Suomen kansalaisen ulkomaalaiselle puolisolle vähimmäisikä (esim 24v kuin Tanskassa). Jos syntyperäinen suomalainen sattuu tarvitsemaan toimeentulotukea, niin puolisolle ei myönnetä oleskelulupaa.

2. Varmimmin apua tarvitsevat pakolaiset kyykkyyn

Ei ne muutkaan maat "ota niitä". Jos Suomi elää velaksi ja kaikesta pitää leikata, niin leikataan myös pakolaiskiintiötä (tällä hetkellä 750 ihmistä/vuosi).

3. Ulkomaalainen työvoima pysyköön ulkomailla

Varotaan, ettei tehdä Suomesta sellaista maata, johon EU:n ulkopuolinen haluaisi tulla töihin. Kyllä me itse osaamme ja EU:ssa on jo tarpeeksi porukkaa. 

4. Liikkumisvapaus pois köyhiltä maahanmuuttajilta

Jos maahanmuuttaja tarvitsee perusoikeuksiensa turvaamista rahallisen tuen muodossa, hän joutuu tämän vastineeksi luopumaan perusoikeudestaan liikkua maassa.

5. Monikulttuurisuus = YÖÖÖK

Verovaroin ei pidä tukea ihmisten perusoikeutta omaan kulttuuriin. Tai siis, noiden muiden suomalaisten kulttuuria ei pidä tukea, meidän omaa voi kyllä.

6. Ulkomaalaiset opiskelijat pysykööt ulkomailla

Lukukausimaksut EU:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Yhtään mitään hyvää ne ei tähän maahan tuo, eivätkä edes opi suomea. 

7. EI positiiviselle erityiskohtelulle (syrjinnälle) työhönotossa

Vähemmistöjä ei tule suosia rekrytoinnissa. Mahdollisuuksien tasa-arvoon ei sisälly yhtäläistä mahdollisuutta päästä töihin.

8. B-luokan kansalaiset

Ennen kuin maahanmuuttajasta voi tulla Suomen kansalainen hänen tulee tunnustaa uskollisuuttaan Suomelle. Hänestä ei kuitenkaan ikinä voi tulla oikeaa suomalaista. Vaikka passi on kourassa ja moskeijassa lauletaan Maamme-laulua sydämien kyllyydestä, niin ulkomaalaisen suomalaisen kansalaisuus voidaan aina perua kun "maassa maan tavalla"-mittari värähtää liikaa väärään suuntaan.

9. C-luokan kansalaiset

Sota loppui entisessä kotimaassasi. Palauta passisi, et ole enää suomalainen. Eikun se olikin C-luokan passi, kyllä sä voit sen pitää, mutta sun oleskelulupa on nyt päättynyt. Moikku!

10. Toimeentulon avulla köyhät kyykkyyn

Tiedonvaihtoa parannetaan, jotta toimeentulon hakemisesta ja saamisesta tulisi automaattisempi peruste ulkomaalaisen saamiseksi pois maasta.

11. Kerjäläiset pysykööt terveinä ja ulkomailla

Ei terveydenhuoltoa ilman oleskelulupaa oleskeleville. Ei kerjäämistä missään ikinä.

12. Maahanmuuttajien aiheuttamat kustannukset selvitettävä

Kustannukset pöydälle. Tuloista ei niin väliä.

13. Ei kehitysyhteistyötä

Kehitysyhteistyötä A) ei pitäisi tehdä ollenkaan, mutta jos sitä tehdään niin, B) vapaaehtoisella verolla, ja C) vain sellaisiin maihin, joissa ihmisoikeudet toteutuvat ja kaikki on ruusuista, eli D) ei pitäisi tehdä ollenkaan.

14. Afrikkalaiset ja lähi-itäläiset, pysykää poissa

EI EU:n "taakanjaolle" humanitaarisen suojelun toteuttamisessa. EI ihmisten liikkumiselle työn ja tekemisen perässä ulkomaailmasta meille päin. KYLLÄ niin tiukasti sidotulle vapaaehtoiselle kehitysyhteistyölle, ettei kukaan sitä vapaaehtoisesti rupea tekemään tai rahoittamaan.

LOPUKSI

Maahanmuutto = YÖÖK. Monikulttuurisuus = YÖÖÖÖK. 

"Suomen on pysyttävä avoimena yhteiskuntana niille, joilla on kyky ja halu huolehtia omista asioistaan ja elää talossa talon tavalla."

*

Lähde: http://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2013/04/ps-maahanmuuttopoliittinen_ohjelma_2015_v3.pdf

Kuvan lähde: http://www.rescue.org/blog/lifeline-syrian-children-crisis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tässä olivat ne negatiiviset asiat.

Nyt ne positiiviset asiat, vai onko niitä?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Onhan siellä jotain! Jäi mieleen se, että yrittäjiä pitää jollakin tavalla kannustaa palkkaamaan (myös) ulkomaalaistaustaisia nuoria.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

On jo tekemistä että yleensä palkkaa jonkun, alle kolmekymppisiä ja yli viisikymppisiä ei toivoakaan.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän amgs kuva

Freddy, ei niistä myönteisistä asioista pidä kirjoittaa. Katso vaikkapa blogiani. :) Fanatismi suuntaan tai toiseen on se, joka kannattaa. En ole sitä mieltä, mutta huomaan, että ollakseen jotekin kelpoinen perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelman pitäisi vetää pöntöstä alas tai kehua niitä, jotka kutsuvat perussuomalaiset rasistiseksi tai olla ihan kaikesta samaa mieltä perussuomalaisten kanssa. Välimaastoa ei hyväksytä, ilmeisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta välimaastossa ollaan aina kun keskustellaan. Vihainen vaikeneminen tai takanapäin haukkuminen ei ole enää välimaastoa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #21

Kuka haukkuu takanapäin ja ketä tai keitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

En minä sanonut että kukaan juuri täällä haukkuu ketään takanapäin. Olen vaan sitä mieltä että mustavalkoinenkin keskustelu on keskustelua ja että tietty polarisoituminen tapahtuu siten että keskitytään niihin puoliin joissa ollaan eri mieltä. Se polarisoituminen ei minusta ole vaarallista.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Ahdistun kyllä kans tuollaisesta. Että pitää olla mustavalkoisesti puolesta tai vastaan siksi vain, että pitää.

Mun kirjoituksellani halusin ottaa kantaa mamuohjelmaan kokonaisuutena - sen henkeen ja arvoihin. Niistä olen jyrkästi eri mieltä.

Esim:
EU:n ulkopuolisille opiskelijoille voi hyvin pohtia lukukausimaksua, mutta tehdäänkö se siitä lähtökohdasta, että halutaan kilpailla maailman parhaimmista opiskelijoista, saada lisää osaamista ja tekemistä Suomeen, ja tuottaa laadukasta koulutusvientiä, vai siitä lähtökohdasta, että "ulkomaalaiset ovat tarpeettomia ja epätoivottuja"? Eroa on kuin yöllä ja päivällä! Ja vaikka siitä yksityiskohdasta ja joistain sanoista voisikin olla samaa mieltä, niin asiayhteys ja henki ratkaisee.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #23

M.L.; "vai siitä lähtökohdasta, että "ulkomaalaiset ovat tarpeettomia ja epätoivottuja"

Sanottiinko siellä ohjelmassa niin, että ulkomaalaisille lukukausimaksuja, koska he ovat tarpeettomia ja epätoivottuja?
Minua ihmetyttää suuresti tää nykynetti, kun pistetään toisten suuhun juttuja joita he eivät ole sanoneet, tahi tarkoittaneet ollenkaan. Hieman aikaa kun juttu kiertää, niin kohta sitä jo julistetaan totuutena. Ehkä kannattaisi pohtia mitä oikeasti tarkoitetaan ja mistä kyse.
Ja kun kerta ei olla mustavalkoisesti puolesta, tahi vastaan(ollaan kuitenkin jyrkästi eri mieltä ja todella vastaan), niin kenties voisi pompsata sieltä poterosta, muuten joku voi vielä kuvitella että toi ei pidäkään paikkaansa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

En ole läheskään kaikesta sama mieltä, mutta muissa puolueissa olisin vielä enemmän erimieltä.

Politiikassa haetaan kompromisseja, tuskin PS maahanmuutto-ohjelma on tarkoitettu tullakseen voimaan sellaisenaan, vaan on tarkoitettu poliittisena avauksena ja keskustelun pohjana.

Juridisesti siinä on varmasti viilaamista, niin kun yleensä kaikissa esityksissä.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth Vastaus kommenttiin #25

Freddy on ruvennut puhumaan kuin viisaampi valtiomies :)

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Oman näkemykseni mukaan tuollaisella ohjelmalla rakennetaan kylmää ja pelottavaa arvomaailmaa vaikka maan ja ihmisten menestyminen vaatii lähinnä täysin päinvastaista.

Kun pohditaan Suomen roolia osana globaalia taloutta (kyllä! siihen kuuluu myös paljon EU:n ulkopuolisia maita!), niin on jollakin tavalla täysin hölmöä rakentaa kulttuuria, jossa lähtökohtaisesti suhtaudutaan ulkomaalaisiin epäilevästi ja vastentahtoisesti.

Hyvistä aivoista ja osaavista käsistä käydään maailmalla kilpailua. Hyvistä yrityksistä ja hyvistä sijoittajista käydään maailmalla kilpailua. On jokseenkin mahtavaa, että perussuomalaisten impivaara ei tule toteutumaan koska toteutuessaan se ajaisi tämän maan aivan varmaan katastrofiin. Ei mihinkään kuvitteelliseen "maahanmuuttokatastrofiin" vaan konkreettiseen kansantaloudelliseen katastrofiin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kansantaloudellinen katastrofi on jo nurkan takana. Me velkannumme joka vuosi noin seitsemän miljardia euroa lisää hölmön politiikan seurauksena johon kuuluu mm. Kehitysavut, EU-apupaketit, pakolaisasiat jne. Velkaa on jo niin paljon, että todellisuudessa me emme selviä jos ne lankeaa maksuun, joka sekin hetki koittaa joskus. Kun näin on, niin kysyn, että onko mielestäsi asiat hoidettu hyvin?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kansantaloudellinen katastrofi on jo nurkan takana. Me velkannumme joka vuosi noin seitsemän miljardia euroa lisää hölmön politiikan seurauksena johon kuuluu mm. Kehitysavut, EU-apupaketit, pakolaisasiat jne. Velkaa on jo niin paljon, että todellisuudessa me emme selviä jos ne lankeaa maksuun, joka sekin hetki koittaa joskus. Kun näin on, niin kysyn, että onko mielestäsi asiat hoidettu hyvin?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Suht hyvin on kyllä hoidettu, ettei minusta ole nyt tarvetta mihinkään valtavaan itseruoskintaan.

Se on kuitenkin totta ja siitä olen samaa mieltä, että julkinen talous on kestämättömällä polulla. Jotta polku muuttuisi kestäväksi tarvitaan minusta a) yksityisen sektorin/vientisektorin taloudellista kehitystä ja kasvua [johon nimenomaan tarvitaan hyviä globaaleja suhteita/verkostoja] ja b) julkisen sektorin tuottavuuden parantamista.

Tossa on periaatteessa mun mielestä kaksi todella tärkeää kärkeä tämän vuoden vaaleihin. En uskalla pistää tähän mitään konkreettisia ratkaisuehdotuksia, mutta olen ymmärtänyt, että sekä yrityspuolella että kuntapuolella on todella hyviä näkemyksiä siitä, mitä pitäisi muuttaa, jotta saataisiin enemmän ja paremmin aikaiseksi. Julkisen sektorin osalta romuttaisin kaikki keskushallinnon keskushallintovetoiset muutosprojektit ja laittaisin pystyyn muutosohjelman, joka on asukas- ja kuntalähtöinen ja perustuu ruohonjuuritason tekijöiden/päättäjien näkemyksiin.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"vaan konkreettiseen kansantaloudelliseen katastrofiin"

Eli oletko sitä mieltä, että Suomeen pitäisi ottaa vain työperäistä maahanmuuttoa?

Koska kansantalouttahan rasittavat käsittääkseni mm. nämä asiat:

- Otetaan maahanmuuttoa, minkä huoltosuhde on korkeampi, kuin väestön keskimäärin.
- Otetaan maahanmuuttoa, mikä työllistyy aloille, jonka rahoitus tulee verovaroista.

Hieman sekavaa tähän asti.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Olen sitä mieltä, että hämy asenne ulkomaalaisiin, muihin maihin ja yleisesti "muihin" (siis jonkinlainen versio ksenofobiasta) ei edistä vaan hidastaa talouskasvua. Lähtien vaikka siitä, että intialainen tai pakistanilainen huipputekijä paljon mieluummin lähtee taloutta edistämään USA:han kuin Suomeen jos Suomesta vahvistuu kuva muukalaisvastaisena paikkana.

Kansantalouden pyörät vaikuttavat aina toisiin pyöriin, joten mitään kovin yksioikoista en lähtisi tuohon vastaamaan. Verovarat pitää nähdä investointina. Yksi veroeuro kannattaa laittaa kiertoon, jos sen "dynaamiset"/kerrannaisvaikutukset ovat enemmän kuin yksi euro.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #26

Jaa.

En tajua tästä mitään.

Itse kaipaan yksinkertaisia ja selkeitä ratkaisuja.

Veroeuroista osaksi kyllä samaa mieltä, kyllähän esim. opetus/koulutus tuottaakin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #27

Eipä tuossa mitään tajuamista ole. Kyseessä on floridalainen virhepäätelmä, jossa kehitysmaalaiset (=monikulttuurisuus), homo- ym. vähemmistöseksuaalisuuden edustajat ja naiset ryhmänä tuottavat pelkällä läsnäolollaan "innovaatioita" ja taloudellista "dynamiikkaa". Tällaista syy-seuraus -suhdetta ei tietenkään todellisuudessa ole olemassa, vaan se eksistoi ainoastaan ideologisessa mikämikä-maassa.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth Vastaus kommenttiin #30

Syy-seuraussuhde on tää: meneekö mieluummin töihin yritykseen, jossa kokee saavansa arvostusta ja kunnioitusta, vai yritykseen, jossa muut ovat silleen, että "oot epäillyttävä ja epätoivottu".

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #31

Ei firmaa tai työntekijöitäkään keskimäärin kiinnosta muu kuin että tehtävä, johon on palkattu, tulee tehdyksi riittävällä tehokkuudella. Ensimmäistä siksi, että tarkoitus on olla kannattava ja jälkimmäistä siksi, että on ärsyttävää joutua tekemään myös toisen työt.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #31

"meneekö mieluummin töihin yritykseen..."

No miten valtio voi tähän vaikuttaa? Ei mielestäni mitenkään, eikä tarvitsekaan. Tällaiset asiat hoituvat omalla painollaan, markkinatalouden ehdoilla firmat palkkaavat mm. ulkomaista työvoimaa.

Työvoiman tarveharkinta ei koske asiantuntijatehtäviä.

Jukka Mäkinen

"Hyvistä aivoista ja osaavista käsistä käydään maailmalla kilpailua. Hyvistä yrityksistä ja hyvistä sijoittajista käydään maailmalla kilpailua. On jokseenkin mahtavaa, että perussuomalaisten impivaara ei tule toteutumaan koska toteutuessaan se ajaisi tämän maan aivan varmaan katastrofiin."

Hyvät aivot, osaavat kädet, hyvät yritykset ja sijoittavat eivät kauheasti suosi palavia muukalaisgettoja. Siitä on selvät todisteet maailmalta. Sen sijaan ne etsivät itselleen suosiollista ympäristöä. Kannattaisi seurata millaisiin paikkoihin ne menevätja millaisia paikkoja ne välttelevät.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

USA on kai perinteisesti ykkösmaa "aivovuodon" vastaanottajapuolella ja koska USA ei ole mikään "gettovapaa" vyöhyke, niin enpä oikein usko väitteeseesi.

Ja oho, jopa Ruotsiin halutaan lähteä! http://sciblogs.co.nz/code-for-life/2012/11/26/bra...

Jukka Mäkinen

Ota selvää minne se aivotuonti menee USA'ssa. Maa on kuitenkin kooltaan paljon suurempi kuin EU.

Ei tarvitse kuin Wikipediasta(en) katsoa missä aivoteollisuus on, ja millainen väestörakenne kyseisissä paikoissa on. Amerikkalaiset kun uskaltavat tilastoida kyseiset asiat varsin tarkasti.

PS. siistin vähän sanamuotoa. Bannin pelko on herran alku, vai miten se meni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä pointti. Ahdistavalla ilmapiirillä ei kilpailukykyä paranneta. Tuo ohjelma on kooste niistä asenteista joita hommaforumilla viljellään päämääränä kaiken elinvoimaisen, ihmisläheisen ja kauniin lannistaminen. Ja Putin kiittää.

Pertti Heinonen

Oletko Lönroth todella tietämätön Ruotsin tilasta vai feikkaatko? Kun hieman suomea väkirikkaampaan maahan on otettu vuosikausia kymmeniätuhansia ihmisiä ja v 2014 83000 tämän vuoden saldoksi odotellaan jopa 100000 tulijaa, eli Espoon kaupungin verran uusiatulijoita vuodessa, niin pidätkö todella PS:n esitystä maahanmuuton rajoittamisesta jotenkin pölhöpopulistisena? Ruotsi tulee olemaan uusi Libanon kymmenen vuoden sisällä, sitäkö kehitystä toivot suomellekin? Sääliksi käy mukavaa perussvenssonia. Siellä sisustetaan jo kalamajoja ja tyhjiä navettoja tulijoiden majapaikaksi. Kaikki muut järkevät majapaikat kun on jo täynnä.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jeps! Vilkaisin tätä kirjoitusta laatiessani tilastoja/taloustietoja ja havaitsin, että:

- taloudellisesti Ruotsi on merkittävästi Suomea paremmassa kunnossa
- myös OECDn hyvinvointimittarissa (OECD Better Life Index) tämän päivän Ruotsi on Suomea edellä

En pidä pesujen maahanmuuttotavoitteita pölhöpopulistisina vaan ihmiskielteisinä ja epätarkoituksenmukaisina - jos siis tavoitteena on taloudellisesti kyvykkäämpi Suomi.

Ehkä osittain myös populistisina koska ei kai kukaan ole nykyistä erittäin tiukkaa maahanmuuttolainsäädäntöä edes löysäämässä? Että pitäisikö nyt sitten päästä eduskunnan oppositioon istumaan asialla, joka ei edes lähtökohtaisesti tarvitse korjaamista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"taloudellisesti Ruotsi on merkittävästi Suomea paremmassa kunnossa"

Osoita nyt vielä miten tuo liittyy Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaan eikä omaan valuuttaan ja yleensä järkiperäiseen talouspolitiikkaan?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth Vastaus kommenttiin #32

Ei mulla tuohon liittyen ole kuin mutua. Luulen, että samoista lähtökohdista on syntynyt sekä hyvät talouteen liittyvät päätökset, hyvät yritykset että maahanmuuttopolitiikka. Olisko taustalla oleva ihmismyönteisyys sitten sellainen vaikuttava perusarvo.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #37

"Ei mulla tuohon liittyen ole kuin mutua."

Näin oletinkin, mutulla nyt voi höpistä mitä sattuu.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth Vastaus kommenttiin #38

Niin kuin höpisetkin :) Mamupoliittisessa ohjelmassa väitetään, että Ruotsissa on katastrofi. Sinä väität, että Ruotsissa on katastrofi - ainakin ihan just.

Minä esitin (melkein lähteistettynä) tosiasiat: Ruotsissa ei ole katastrofia, ei talouden eikä hyvinvoinnin osalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko sen ajan kun Ruotsiin on otettu pakolaisia on talous mennyt aina vaan paremmin. Tunnelma esim hyväntahtoisuus on taloutta työntävä moottori.
Tällä en tarkoita ettei siellä olisi ongelmia. Paras olisi ollut jos Suomi ja Ruotsi olisi jakanut normeja. Voi sanoa että nuiva Suomi on yksi Ruotsin ongelma.
Jos äärinuivat pitävät Suomen pakolaispolitiikkaa parempana miksi he aina vaan haukkuvat suomalaisia päättäjiä. Äärinuivat ehkä vaan haluavat että Suomi ja EU romahtaa Putinin syliin. Sen kuvan kyllä saa.

Käyttäjän amgs kuva

Mikael, iloitsen siitä, että kirjoittelet tänne taas. Voin olla kanssasi samaa mieltä monista asioista ja tiedän, että hyväksyt myös sen, että ollaan eri mieltä.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Rakastan eri mieltä olemista! Ilman sitä ei synnyt mitään uutta. <3 ja ystävänpäivää!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Muukalaiset ovat pelottavia."

Olipahan taas suvikselta typerää tekstiä. Vaikka kuinka retostellaan PS maahanmuutto-ohjelmalla ei olla toteennäytetty että siinä olisi mitään rasistista, fasistista tai natsistista. Saatko mahdollisesti toimeentulosi maahanmuuttobisneksestä?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

En, mutta olen kyllä suomenruotsalainen ;)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Joskus oli maa, jossa eroteltiin ihmisiä etnisen alkuperän perusteella. Suuri enemmistö ei saanut mennä naimisiin hallitsevan vähemmistön kanssa. Enemmistön jäsenet asuivat paljolti alueilla joista oli pitkä matka töihin joista maksettiin huonoa palkkaa. Vähemmistön jäsenet pitivät itsellään kansalaisoikeudet, enemmistöllä niitä ei paljoa ollut.

Nyt on sitten toinen maa jossa on sitouduttu ihmisoikeuksiin ja ihmisten tasavertaiseen kohteluun. Maassa on puolue, joka haluaa että pienen vähemmistön oikeuksia rajoitetaan etnisen taustan takia. Heidät määrättäisiin asumaan alueille joista on pitkä matka töihin, jos sellaisia saa. Eräs puolueen poliisikansanedustaja ehdotti että ihmisten asuinpaikkaan pitäisi puuttua myös tulojen ja sosiaalisen aseman vuoksi. Puolue ehdottaa myös rajoituksia siihen miten aikuiset saavat mennä naimisiin jos toinen osapuoli on ulkomaalainen.

Erona näiden maiden välillä on että toisessa erottelevan järjestelmän rakensi vähemmistö, toisessa sellaisen haluaa rakentaa puolue joka väittää edustavansa enemmistöä.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Kiitos Mikael seikkaperäisestä ja selkokielisestä Halla-ahon maahanmuutto-ohjelman obduktiosta! Kyllä Soinilla rupeaa kohta olemaan huonot housuissa, kun laajalle joukolle kansalaisia alkaa selviämään, millä lailla epätoivoisesti yritetään sitä uutta jytkyä rakentaa.

Maahanmuuttoasiat eivät oikeasti ole juuri millään lailla tärkeitä, kun Suomen vaaleihin käydään. Ei niistä yksinkertaisesti ole merkitykselliseksi vaaliteemaksi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#24

Ei millään lailla tärkeitä? Itse pidän varsin tärkeänä sitä, että varsin monet tahot(EK,EVA, KOK, Vihreät) haluavat lisätä työperäistä maahanmuuttoa. Kun sitten kysyy, että kannatatteko tätä palkkojen kurissa pitämisen takia, niin vastataan silmät sinisinä, että ei tietenkään. Puhutaan kauniisti mm. huoltosuhteesta.

PS on puolue, joka ei kannata ns.tarveharkinnasta luopumista, mutta se ei tarkoita samaa kuin kaiken työperäisen maahanmuuton kieltämistä. Suomessa on vähintäänkin 320 000 työtöntä, enemmänkin.
Tämän "reservin" saamiseksi työmarkkinoille on tehtävä töitä. Se alkaa sillä, että Suomeen saadaan lisää vientiteollisuuden työpaikkoja. Ilman sitä meidät hukka perii.

Maahanmuutto on YKSI teema muiden joukossa. Työperäinen maahanmuutto yksi teema maahanmuuton sisällä. Ei vähäpätöinen lainkaan, jos puhutaan työvoimapulasta ja sadoistatuhansista joita tänne kuulemma tarvitaan paikkaamaan tätä työvoimapulaa.
Kunnes toisin todistetaan, Suomessa ei ole työvoimapulaa vaan halpatyövoimapula. Tämä on se perimmäinen syy innokkuudelle vaatia lisää työperäistä maahanmuuttoa. Eikö se ole ihmisoikeusloukkaus jos mikä?

Esa Niemi

Odotin otsikon perusteella laadukkaampaa analyysiä, mutta eipä tuossa ollut paljoa päätä eikä häntää. Ilmeisesti olet pitkälti samaa mieltä, mutta maahanmuutto-ohjelman esittäjä on vain väärä.

Hyvinvointivaltion rahat ovat loppumassa eikä meillä ole mahdollisuuksia jatkaa vastaanottokyvyn ylittävää maahanmuuttopolitiikkaa kovin kauan.

Meidän kaikkien tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka ja PS:n ohjelma kyllä ansaitsee kiitosta maltillisen maahanmuuttopolitiikan linjasta. Voimme todellakin valita vastuuttoman ja vastuullisen maahanmuuttopolitiikan väliltä ja nyt alkaa olla aika korostaa laatua ja kotoutumisen tuloksia pelkän määrän sijaan.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

:)

Olen sitä mieltä, että julkista kirjanpitoa tulisi avata siten, että järjestöt/tutkimuslaitokset/jne voisivat helpommin saada parempaa tietoa esityksiensä tueksi.

Tässä vielä leikkausliiimaus aiemmasta kommentista:

Oman näkemykseni mukaan tuollaisella ohjelmalla rakennetaan kylmää ja pelottavaa arvomaailmaa vaikka maan ja ihmisten menestyminen vaatii lähinnä täysin päinvastaista.

Kun pohditaan Suomen roolia osana globaalia taloutta (kyllä! siihen kuuluu myös paljon EU:n ulkopuolisia maita!), niin on jollakin tavalla täysin hölmöä rakentaa kulttuuria, jossa lähtökohtaisesti suhtaudutaan ulkomaalaisiin epäilevästi ja vastentahtoisesti.

Hyvistä aivoista ja osaavista käsistä käydään maailmalla kilpailua. Hyvistä yrityksistä ja hyvistä sijoittajista käydään maailmalla kilpailua. On jokseenkin mahtavaa, että perussuomalaisten impivaara ei tule toteutumaan koska toteutuessaan se ajaisi tämän maan aivan varmaan katastrofiin. Ei mihinkään kuvitteelliseen "maahanmuuttokatastrofiin" vaan konkreettiseen kansantaloudelliseen katastrofiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On jokseenkin mahtavaa, että perussuomalaisten impivaara ei tule toteutumaan koska toteutuessaan se ajaisi tämän maan aivan varmaan katastrofiin."

Tämä maailmanhalailu ja muitten maitten velkojen maksaminen on jo ajanut Suomen katastrofiin. Impiwaarana Suomi ajettiin rikkaaksi hyvinvointivaltioksi jota alettiin romuttamaan 90-luvun alussa typerällä talouspolitiikalla ja yhteisvaluuttaan liittymisellä.

Jouni Hölttä Vastaus kommenttiin #36

Tämä Impiwaara maksoi sotakorvaukset ja sen jälkeen ponnisti työllä hyvinvointivaltioksi, melko oikeudenmukaiseksi yhteiskunnaksi. Nyt se on rapautumassa kovaa menoa. Sossuperäinen maahanmuutto lisää taakkaa, huoltosuhde vain huononee.

Esa Niemi

Mikael:
"Oman näkemykseni mukaan tuollaisella ohjelmalla rakennetaan kylmää ja pelottavaa arvomaailmaa vaikka maan ja ihmisten menestyminen vaatii lähinnä täysin päinvastaista."

Tuo on tekoselitystä kun rahat ovat loppu etkä sinäkään varmasti löydä perusteita miksi vastaanottokyvyn ylittävää maahanmuuttopolitiikkaa kotoutumisen tuloksista huolimatta tulisi jatkaa vastuullisen politiikan sijaan.

Tunneperäisesti latautuneet argumentit ovat turhia jos rahaa ei ole ja sosiaaliperäinen maahanmuutto edellyttää juuri rahaa. Tunneperäisesti latautuneet argumentit ovat tunteellista hölmöyttä kun samaan aikaan suomalaisia kuolee pakkaseen kun resursseja ei löydy edes omille huono-osaisille.

Me puhumme siis kotoutumisen tuloksista ja vastaanottokyvystämme, joten impiwaaralaisuuteen vetoaminen on loukkaus älykkyyttäsi kohtaan. Kyse on politiikasta siinä missä sote-, vero- tai ympäristöpolitiikkakin ja voimme katsoa missä vaiheessa nimität itsesi impiwaaralaiseksi jos ehdotan 100 miljoonan nigerialaisen tuontia suomeen, tai vaikka maahanmuuton täydelliseen vapauttamiseen Venäjältä. Meillä ei vain ole rahaa ja resurssien puute tai vastaanottokyvyn määrittely ei ole impiwaaralaisuutta. Jos on, niin tarkoituksesi ei varmaankaan ole vuorovaikutuksellinen keskustelu.

Pekka Heliste

Suomeen muuttaa erikoisasiantuntijoita n 3000-4000 vuodessa.Mitään esteitä maahanmuutolle ei ole , ei edes ETA-alueen ulkopuolelta tulevilla.

Meille syötetään pajunköyttä, että emme anna erityisasaintuntijoiden tulla maahan.Jokainen on lupaa anonut on saanut työ-olekeluluvan ilman tarveharkintaa

Osmo Soininvaara tunnustaa blogissaan vapaan maahanmuuton todellisen tarkoituksen

Tarkoitus on luoda maahan paarialuokka, joka huolehtii siitä, että eliitillä on halpoja palveluita

"Humanitaarinen maahanmuutto on helpottanut merkittävästi työvoimapulaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Onko tämä oikein vain väärin? Toisena vaihtoehtona olisi ollut nostaa bussikuskien palkkaa. Palkat olisivat paremmat ja bussimatkat kalliimpia. Ulkomaisen työvoiman tarjonta pitää matalia palkkoja matalina ja toisaalta hyödykkeiden hintoja halpoina. "

Vihreät ja Kokoomus edustavat friedmanilaista libertaaritalousolitikkaa, joka tarkoittaa korkeaa työttömyyttä, ay-liikkeen toiminnan estämistä ja duunareiden pitämistä pelossa ja vastaanhangoittelevat ulkoistetaan yhteiskunnan ulkopuolelle.

Tämä koskee erityisesti matalapalkaisia, Soininvaara ihailee estoitta Intian kastilaitosta, koska se takaa halpaa orjatyövoimaa eliitille

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jes, kyllä tänne erityistä asiantuntemusta omaavat pääsee. Vuonna 2014 oleskelulupa myönnettiin 1158 erityisasiantuntijalle ja 598 tutkijalle. Jos ynnäsin sinne päin oikeat luvut Ruotsin osalta niin sinne muutti n. 4800 erityistä osaamista omaavaa ja 2373 tutkijaa tai tohtoriksi väittelevää.

Minun esittämäni ajatus ei ollut, etteikö erityisasiantuntija saisi tänne oleskelulupaa vaan se, että PeruS-maahanmuutto-ohjelma luo kielteistä ajatusmaailmaa, jonka yhtenä viestinä on, ettei me oikein sellaisia edes tarvita tai haluta. Suomen houkuttelevuutta maahanmuuttajille aivan yleisellä tasolla halutaan vähentää.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

"No eikö tänne sitten pitäisi ottaa vain huippututkijoita ja huippuosaajia?", sanotaan usein seuraavaksi.

Ei. Koska itsekkään kermankuorijan maine ei auta sekään hyvään lopputulokseen.

Ei. Koska tämänkin tahtotilan taustalla löytyvä arvomaailma aiheuttaa lopulta enemmän näivettymistä kuin uutta elämää ja kasvua.

Koska yhtään kukaan eduskuntaan pääsevä ei ole ehdottamassa mitään "rajat auki"-politiikkaa, eikä ehkä oikeasti edes löysäämässä nykyistä lainsäädäntöä, niin enpä oikein tiedä, onko tästä poliittisesta teemasta mitään muuta hyötyä kuin että pääsee korkealle puheenvuoron suosikkilistalla. :)

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Vaikka passi on kourassa ja moskeijassa lauletaan Maamme-laulua sydämien kyllyydestä, niin ulkomaalaisen suomalaisen kansalaisuus voidaan aina perua kun "maassa maan tavalla"-mittari värähtää liikaa väärään suuntaan."

Unohdit kourasta lenkkimakkaran ja olutpullon.

Onko moskeijoissa tapana laulaa Maamme-laulua antaumuksella? Ei sillä, että näin pitäisi tehdä, mutta ketäpä tämä olkiukko kiinnostaa.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Yritin olla vähän hupaisa.

Mutta vakavasti ottaen: ei se minusta ollut kovin hirveä olkiukko. Tässä lainaus ohjelmasta:

"Motivaation kotoutumiseen tulee lähteä maahanmuuttajasta itsestään. Suomen kansalaisuus ei saa olla itsestäänselvyys, vaan se tulee nähdä palkintona jo tapahtuneesta kotoutumisesta. Kotoutumista taas on mitattava mielekkäillä mittareilla kuten kielitaidolla, kyvyllä huolehtia omasta toimeentulostaan ja halulla elää yhteiskunnan sääntöjen mukaan. Myös odotusajan tulisi olla nykyistä pidempi riippumatta siitä, onko henkilö tullut maahan työ-,
humanitaarisella vai muilla perusteilla.

On myös selvitettävä mahdollisuudet muuttaa kansalaisuuslainsäädäntöä niin, että jo myönnetty kansalaisuus voitaisiin tietyissä olosuhteissa peruuttaa.

[...]

Jos [.] kansalaisuuden, saanut henkilö lomailee kotimaassaan, [.] suojeluntarpeen tulee katsoa päättyneen ja oleskelulupa pitää peruuttaa.

[...]

Suomen on pysyttävä avoimena yhteiskuntana niille, joilla on kyky ja halu huolehtia omista
asioistaan ja elää talossa talon tavalla"

Josta kiteyttäisin:

- On mitattava erilaisia asioita, mm. halua elää yhteiskunnan sääntöjen mukaan, jonka perusteella päätetään, onko henkilö kelvollinen kansalaiseksi.
- Kansalaisuutta pitää tietyissä olosuhteissa voida peruuttaa.

Ehkä ne tietyt olosuhteet eivät liity niihin samoihin asioihin, joita edellytetään kansalaisuuden saamiseksi. Joku varmaan tarkentaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, miksi juuri " pähkinänkuoressa" ?

Mamu-asioista puhuttaessa ilmaus vaikuttaa vääristyneelä huumorilta tai peräti vihapuheelta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tässä esimerkki siitä missä tilanteessa kansalaisuus pitää perua:
http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187098-i...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.L.; "Josta kiteyttäisin:.."

Ihan noin alkuun sanoisin että seuraava tulee karrikoiden, eikä sillä ole mitään yhteyttä todelliseen elämään.

Jos nyt kuitenkin leikitään että tarjoat minulle asunnon luonasi koska olen koditon ja vähavarainen ja minä sitten päätän särkeä anoppisi antaman kukkaruukun, syödä jääkaapistasi eväät, baarikaapista juon vielä kaikki Laphroaigit mitä olet säästellyt 50v päiviäsi varten. Ja kun sekään ei vielä riittänyt, vaan polkasin vaimoasikin piestyäni ensin hänet ja mennessä vielä tyhjensin lompakkosi, niin kysymys kuuluu; "mitä tapahtuu seuraavaksi?"

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth Vastaus kommenttiin #49
Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #50

M.L.; "Poliisista, hyvää iltaa"

Jeps ja hätäsempi voisi vielä siinä poliisia odotellessa piestä Kalervon, jotta oppisi ettei noin saa tehdä. Pointti kuitenkin siinä, että tuskin ensi yönä pääsisin enää vieraanvaraisuudestasi nauttimaan. Näkisin itse ainakin että yhteys tähän mistä edellä mainitsit on aika selvä.

"mm. halua elää yhteiskunnan sääntöjen mukaan,"
" Kansalaisuutta pitää tietyissä olosuhteissa voida peruuttaa." jne.

Son kuten Jope jossain laulussa sanoo, "aattelepa ite", ettei mentäisi vaan "härkösten" mukana ja nähtäisi natseja/rasisteja joka paikassa missä niitä ei ole ikinä ollutkaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se ei ole olkiukko. Eikö sinulla ole sukulaisia jotka ovat muuttaneet Ruotsiin? Melkein kaikilla on. Se että ihmisellä on useampia identitettejä lomittain ja rinnakkain on vaan mielenkiintoinen asia. Suomalainen moskeija on suomalainen, se on Suomessa rakennettu rakennus jossa suomalaiset kokoontuvat. Se on kiinnostavaa ja se on tätä päivää.
Minä olen parhaillani hiihtolomalla Tukholmassa. Täällä on muitakin suomalaisia nyt lomailemassa ja osa heistä on suomalaisia maahanmuutajia. He kokovat Tukholman yhtä vieraana ja vauraana kuin muutkin suomalaiset. Se ei ole mikään olkiukko kun ihmiset muuttavat maasta toiseen ja saavat uusia identiteettejä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Hei blogisti. Kun olet niin viisas, niin kerro mikseivät (monet) Euroopassa asuvat muslimit halua kunnioittaa näitä "eurooppalaisia arvoja"?

Viimeksi tänään taas terrori-isku pilapiirrosten takia.

Britanniassa osoitettiin mieltä Charlie Hebdoa vastaan: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2944946/Th...

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jaa-a.

Kulttuureisssa, joissa islamin arvot ovat keskeisiä ja lähtökohtaisia, on hyvin mahdollista, ettei nähdä esim sananvapautta tai vaikkapa sukupuolten välistä tasa-arvoa samanlaisena arvona kuin esim pohjoismaissa yleisesti. Selkeä "syyllinen" tälle ristiriidalle on kyllä monesti juuri islam ideologiana, uskontona ja kulttuurin keskeisenä lähtökohtana. Vaihtelee tietty maasta maahan ja ihmisestä ihmiseen.

Maailmassa on monenlaista vihanlietsojaa, jotka taitavasti kiihottavat ihmisiä toisiaan vastaan. Radikalisoitumista on kaiketi tutkittu jonkun verran, ja sieltä löytää varmasti hyviä vihjeitä siitä, miten sitä pitäisi ennaltaehkäistä ja pysäyttää.

Jaettujen arvojen löytäminen ja niiden puolesta toimiminen on tärkeää. Oli sitten muslimi tai perussuomalainen tai sipoolainen suomenruotsalainen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Juuri tämä osa monikulttuurisuudesta on se, mikä ei tule koskaan toimimaan. Ja luulen, että tätä persujen ohjelma kritisoi, ei esim. saamelaisuutta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Britannian mielenosoitus rupesi huvittamaan. Marssitaan oikein sananvapautta vastaan. :)

Ja naiset eivät tietenkään saa marssia yhdessä miesten kanssa. Tasa-arvovalistusta kehiin.

Käyttäjän MauriMnnist kuva
Mauri Männistö

Mika!

Mielenkiintoinen kirjoitus! Olen ajatellut paljon näitä samoja asioita, mistä sinä puhut. Käy ihmeessä tsekkaamassa mun ajatuksia täältä: http://maurimnnist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186994...

Terveisin Mauri

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

vanha keskustelu, ei jatketa tätä enää...

Toimituksen poiminnat