Facebook hylkäsi mainoksemme :-/

Ehkä tämä oli joku luova väärinkäsitys, mutta eipä ole sananvapauden kannalta ihan yksinkertaista se, että jotkut isot viestintävälineiden omistajat rajoittavat helposti myös viestinnän sisältöä. 

Tein meidän vaalijulistekampanjaamme liittyen oheisen kuvan mukaisen Facebook-mainoksen, joka hylättiin. Syyksi annettiin tällainen fraasi: 

”The content of this ad does not accurately reflect the product or service advertised. Ads must clearly disclose what actions are required to receive the product or service. The landing page must also explicitly state to what extent a user’s information will be used or distributed. Before resubmitting your ad, please visit our Help Centre for additional information and examples compliant with our Advertising Guidelines.”

Tuli hieman sellainen olo, että ”ole hiljaa” ellet ole myymässä jotain, joka sopii meidän määrittelemään markkinataloudelliseen viitekehykseen. Se ei siis riitä, että lähes kaikessa mainostamisessa yritetään kaupata jotain turhaa vaan lopputulemasta tehdääkin ennakkoehto: ellet ole myymässä jotain turhaa niin älä sitten mainosta. 

 

Lopuksi vielä pieni ”disclaimer”: ehkä tämä oli vain joku vahinko Facebookin osalta. Laitoin saman mainoksen uudestaan hyväksyttäväksi, katsotaan. Yleisemmällä tasolla tämä aihe on toki mielenkiintoinen. 

EDIT 3.4.2011: Uusintayritys tuotti tulosta, eli nyt meni sama mainos läpi ilman muutoksia. Ehkä se oli vain joku tahaton kömmähdys eikä maailmanlaajuinen salaliitto 🙂

mikael
Sitoutumaton Sipoo

Pääosin symppistyyppi, joka pohtii paljon elämän tarkoitusta. Twitterissä @mlonnroth.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu